Thursday, 24 January 2013

wonderful.....

MY EXPERIENCE TO SHARE WITH ALL U GUYS............^^

Arini aku nak share...beberapa pengalaman yang aku baru je alami... heheheheh... macam lawak jer... ermmmm...ok la...camni...aku nak tanya korang sume....pernah x korang bekecimpung dalam bidang direct selling ni....hehehe..macam MLM la lebih kurang....aku memang pada mulanya x berminat nak buat bisnes ni..tapi disebabkan aku di introduce oleh seorang sahabat aku tentang kebaikan HERBALIFE... ..aku mula la minat sikit2.....konon pada mulanya aku menunjukkan macam aku x la interested sgt nak tau tentang ni semua..tapi bila aku balik kerja..aku mula mengadap laptop dan on internet...aku buat la research pasal HERBALIFE ni.... PERGHHHhh!!!..amazing...aku macam agak teruja la dengan pelbagai produk yang dikeluarkan oleh HERBALIFE dan yang aku paling terpegun bila tengok setiap testimoni orang yang pernah menggunakan HERBALIFE ni..... meh aku share ngan u all sume ape yg aku baca.... sure u all tertanye2....

SIAPA HERBALIFE?

Herbalife adalah pemimpin dalam membangunkan produk pengurusan berat badan terkini, pemakanan dan juga penjagaan personal. Teknologi terkini digunakan dalam mencipta formula untuk setiap keperluan - sama ada berkaitan dengan jantina, umur, atau badan badan yang khusus, Produk-produk ini diasaskan dari kemajuan sains makanan, suplimentasi mikronutrien dan sains herbal. Ia dihasilkan untuk meningkatkan kualiti hidup anda dan penyediaan kepada kesihatan masa hadapan.
Dengan menyatukan kebaikan semulajadi dan sains terkini, Herbalife adalah yang paling termaju dalam memaksimumkan kesihatan diri.
 • Diasaskan pada 1980, Herbalife International adalah sebuah syarikat penjagaan kesihatan terunggul yang mengkhusus dalam mempermudahkan ke arah kehidupan yang sihat
 • Telah mencecah 29tahun (2009). Lama bukan?
 • telah berada di 70 buah negara dan masih lagi bertambah pada setiap tahun
 • 60Juta pelanggan yang berpuas hati dan masih lagi bertambah. Mungkin anda juga akan menjadi pelanggan yang berpuas hati selepas ini.
 • Disenaraikan dalam bursa saham NYSE. Bukan mudah untuk sesuatu syarikat disenaraikan di bursa saham NYSE. Hanya syarikat yang berprestij dan mantap sahaja yang mampu menyenaraikan diri dalam bursa saham NYSE. Kalau anda x percaya, anda boleh layari internet dan carik tentang NYSE.
 • Lembaga Penasihat Saintifik dan Perubatan.
 • No 1 syarikat pengurusan berat badan di serata dunia.
 • Malaysia telah berjaya mendapat tempat yang kesembilan di antara 70 buah negara!
Korang nak tau tak...macam mana bermulanya HERBALIFE ni...


Ia bermula dengan tragik. Ibu kepada Mark Hughes, pengasas Herbalife, menjadi ketagihan kepada pil diet yang dibenarkan dan meninggal dunia akibat pengambilan berlebihan. Sungguhpun Mark hanya berumur 18 tahun, beliau bertekad mencari jalan untuk membantu kesihatan pengguna melalui pemakanan yang baik serta mencipta program pengurangan berat badan yang selamat dan berkesan. Setelah beberapa lama melalui proses pengkajian dan pembangunan, Mark melancarkan Herbalife untuk memenuhi misi menjadikan peningkatan kesihatan dan kesejahteraan badan dapat dinikmati oleh semua orang di dunia ini.
Produk Herbalife yang inovatif dihasilkan oleh para saintis, doktor dan pakar pemakanan dengan mengambilkira kesihatan dan kesejahteraan pengguna. Walaupun produk Herbalife berformulakan semulajadi untuk kesejahteraan seumur hidup dan mudah diperolehi, namun janji untuk peluang perniagaan pastinya memberikan ganjaran kewangan yang menguntungkan.
Lembaga Penasihat Saintifik Herbalife, Kumpulan Perhubungan Perubatan dan Lembaga Penasihat Perubatan adalah tenaga utama di belakang kejayaan industri Herbalife. Kumpulan pakar saintifik inilah yang mengarah pembangunan produk Herbalife menerusi kajian dan pengujian produk, agar kualiti Herbalife mampu mencapai standard yang ditentukan oleh industri pada masa kini.
Dengan kumpulan yang melebihi satu juta pengedar bebas menjual produk Herbalife di melebihi 70 buah negara di seluruh dunia ( dan jualan retail sebanyak $1.8 billion), anda boleh pastikan yang anda mempunyai sokongan untuk berjaya.
Capailah sasaran anda bersama kami yang komitmen dengan kesihatan dan keberhasilan anda. Pembimbing Herbalife membantu dalam memilih produk terbaik, memberikan solusi dan dukungan berkelanjutan selama perjalanan anda menuju pada kesehatan yang jauh lebih baik.

Jadi aku nasihatkan pada semua yang menbaca blog ni...jangan la simply makan pil atau ubat2 kurus ni..bahaya WOooooo....nasihat aku...percaya la pada HERBALIFE.......


3 LANGKAH SEDERHANA HERBALIFE:

 1. Gunakan secara disiplin >> kami akan bantu dalam memilih produk
 2. Rasakan Manfaatnya >> kesehatan yang prima dengan nutrisi berimbang merupakan investasi yang sangat berharga dibanding kekayaan lainnya
 3. Bicarakan hasilnya >> sampaikan kepada saudara, sahabat, teman dan tetangga akan hasil yang anda capai.. karena bisa jadi ini adalah “SHODAQOH / Amal saudara” agar hasil anda lebih bermandaat untuk orang lain


Program Pengurusan Berat Badan Terbaik di Dunia 
Herbalife telah membina pasukan pengurusan peringkat atasan yang matlamat utamanya adalah untuk memastikan syarikat menjadi jenama nombor satu pengurusan berat badan dan nutrisi di dunia. Kumpulan penting ini membawa bersamanya pengalaman antarabangsa dan kekayaan kepakaran ke Herbalife. Mereka pernah memegang kedudukan eksekutif dalam beberapa syarikat global yang ulung di dunia. 
Kredibiliti Saintifik 
Herbalife telah mengumpulkan sebuah pasukan yang terdiri daripada saintis, ahli perubatan dan pakar nutrisi terkenal yang membawa era baru dalam syarikat. Membawanya ke satu tahap yang tiada tandingannya dalam industri dan memperoleh rasa hormat alam komuniti saintifik sedunia.

Kumpulan lelaki dan perempuan yang hebat ini - yang kebanyakannya bersekutu dengan universiti yang cemerlang, berada di belakang produk dan program inovatif Herbalife yang merevolusikan industri pengurusan berat badan dan nutrisi. Produk dan program seperti Niteworks yang dirumuskan oleh Pemenang Hadiah Nobel Dr, Louis Ignarro dan Shapeworks, program pengurusan berat badan peribadi yang dibangunkan menggunakan kajian yang dijalankan oleh Dr. David Heber, salah seorang pakar terkemuka dalam bidang-bidang pengurusan berat badan dan nutrisi, adalah hanya beberapa contoh bagaimana syarikat menerajui bidang pemajuan sains nutrisi
Herbalife Hari Ini dan EsokDaripada produk-produk pengurusan berat badan dan nutrisi yang maju dari segi saintifik sehinggalah pendekatan peribadi yang pengedar Herbalife tawarkan kepada para pelanggan mereka, Herbalife sentiasa komited untuk memperbaiki kehidupan dan memberikan inspirasi kepada masa depan melalui formula-formula perintis dan peluang-peluang bisnes berkembang maju. Dengan lebih daripada dua dekad kejayaan dan berjuta-juta pelanggan yang berpuas hati yang berada di belakangnya, Herbalife mencipta dunia yang lebih sihat - satu orang pada satu masa.
Mengetahui sejarah Herbalife melengkapkan separuh daripada penyampaian anda kepada pelanggan.

Mark Hughes, yang mengasaskan Herbalife lebih daripada 25 tahun dahulu, telah pergi ke China untuk belajar dengan pakar herba supaya beliau boleh mencipta produk2 yang sebolehnya paling berkesan. 

kami komited terhadap kualiti produk dan selalu merujuk kepada pengedar2 yang selalu memberi maklumbalas penting daripada pengalaman peribadi mereka dan daripada pelanggan2. Dengan berbuat demikian, kami boleh membawa produk2 ke pasaran yang memenuhi keperluan para pelanggan hari ini dan sentiasa meninjau dan mengkaji keperluan pelanggan2 masa depan. 
samada anda menyampaikan produk pengurusan berat badan Herbalife, supplimen kesihatan atau produk nutrisi luaran, anda boleh rasa yakin bahawa barangan ini mempunyai sokongan kekuatan syarikat yang mempunyai tradisi lama dalam memfokuskan gaya hidup yang sihat untuk semua.


KELEBIHAN HERBALIFE 

Kajian sains di sebalik kejayaan 
Doktor sains dan ahli nutrisi yang ternama di AS menjadi anggota Lembaga Penasihat Perubatan dan Saintifik Herbalife, untuk memastikan produk2 Herbalife mencapai atau melebihi piawaian paling tinggi yang boleh dicapai.

Keseimbangan alam semulajadi dan sains 
Menggabungkan bahan2 semulajadi dengan teknologi sains membolehkan Herbalife mencipta suplemen harian perlu yang kaya dengan protein tambahan yang dialu-alukan untuk sebarang gaya hidup.

Bahan-bahan Herbalife 
Hanya bahan2 yang diperoleh daripada sumber semulajadi yang paling tinggi kualitinya dari setiap pelosok dunia dimasukkan dalam produk2 Herbalife.

Produk2 yang mudah diguna dan dibawa ke mana2 
Ini adalah produk2 yang tepat untuk anda dan pelanggan2 anda, samada untuk mengurangkan berat badan, mengekalkan berat atau seboleh-bolehnya menjadi sihat atau gembira.No comments:

Post a Comment