Tuesday, 5 March 2013

DERMALOGICA - DAILY MICROFOLIANT

THE MAGIC 'DAILY MICROFOLIANT'

Kenapa aku namakan "the magic"???haaa..cer teka...cer teka........actually pada botolnye takde la pulak perkataan tu...cuma aku add on jer sebab bagi aku..memang sgt magic..huhuhu...korang tau x nape?  ok la.. let me introduce pada korang pasal daily microfoliant ni ok... lastweek aku ada pergi facial..macam biasa..aku akan ke dermalogica untuk basic facial or treatment... tapi bukan la selalu..huhu.. sebab sepertimana yang kita tahu..dermalogica memerlukan bajet yang agak besar...hehe..tapi kalau kadang2 tak jadi masalah kot...perempuan mesti mementingkan kecantikan.....kan...kan..kan.....hehe...(alamak..lari tajuk daa)..ok2..lets continue...sebelum ni aku dah mula guna dermalogica product...memang sgt bagus.. antara product nye yang aku dah guna...precleanse,special cleansing gel,multi active toner,gentle cream exfoliant, skin hydrating booster,skin refining mask, intensive eye repair....dan yang terbaru,,aku baru je beli skin refining mask dan daily microfoliant.... tapi untuk entry yang sekarang ni..aku excited nak citer pasal daily microfoliant dulu...yang lain..insyaallah akan aku citer dalam entry yang akan datang ek....hehehe... ape yang aku dapat rasa kelainan lepas apply daily microfoliant ni adalah....aku rasa kulit muka aku become better dari sebelum ni....actually skin aku adalah type normal to oily skin..huhu.. tu le masalah yang aku hadapi selame ni....tapi bila dah gune daily microfoliant ni...memang sungguh luar biase...kulit muka aku dah x berminyak....alhamdulillah...dan yang lagi best..muka rasa cam fresh sgt....selain dari tu....kebaikan daily microfoliant ni adalah memperbaiki tone kulit, memudarkan kesan parut bekas pimples....mmg sgt2 berkesan..aku mmg recommend la korang guna ni.. harganya lebih kurang rm200++ la gak sebotol....sure korang kata mahal kan??actualy bagi aku x la mahal... sbb satu botol boleh tahan lama...walaupun namanya "daily microfoliant"..korang bukan perlu apply mnde ni hari2.... just guna 2 kali aje seminggu...itu bukan aku yang saja2 suggest..tapi skin specialist kat dermalogica sendiri yang bagi advise kat aku....so..jgn risau ek..aku x bagi wrong information... hehehehe... cara penggunaan daily microfoliant ni.....aku ada attached gambar kat bawah ni..cara2nye aku akan ajar step by step....hehe..ok...check it out..:


CARA PENGGUNAAN DAILY MICROFOLIANT...
1st skali...letak sikit daily microfoliant ni kat tapak tangan..actualy ia macam powder jer..cume die agak kasar..sbb bahannye berasaskan rice...

2nd...korang titik kan sedikit air..jangan banyak2 sbb nnti terlalu cair.. 

3rd....rub dulu kat tapak tangan sampai jadi cam gambar kat atas ni... biar nampak ade bubbles..

4th...pastu baru la sapu kat muka..dan gosok perlahan ke seluruh muka...kalau kat part yang agak oily tu such as T-Zone tu..better gosok kuat sikit....tapi jangan terlalu kuat..nnti radang kulit lak...

lastly......tadaaaaaaaaaa!!!!..ha..korang basuh la ngan air bersih...hasilnye korang leh nampak kat atas ni.. nampak clean ...putih bersih kan....

ok....amacam...senang dan mudah je kan???antara nak atau tak je..hehe..tapi aku memang sgt2 la nasihatkan korang sume..cube la ni..sgt2 berkesan...ok la my dear fren..untuk others product...aku akan citer dalam another entry......

No comments:

Post a Comment